Jaarrekening

Voor een ondernemer is een goede en begrijpelijke jaarrekening van groot belang. Een goede jaarrekening en de bespreking daarvan, biedt de ondernemer inzicht waar de onderneming staat. Op basis van de cijfers in de jaarrekening kunnen en moeten beslissingen worden genomen over de toekomst van de onderneming.
Bij de jaarrekening ontvangt u van ons een nadere analyse van de financiële positie van uw onderneming en van de behaalde resultaten in vergelijking met de resultaten over de vorige perioden. Ook is het veelal mogelijk een vergelijking met branchecijfers te maken. Zo wordt inzichtelijk op welke punten u kunt en/of moet bijsturen om uw ondernemersdoelstellingen te behalen. Daarnaast vragen derden steeds vaker om een complete en van een ‘samenstellingsverklaring’ voorziene jaarrekening. Bijvoorbeeld aan de bank wanneer u een krediet wilt aanvragen of aan een nieuwe leverancier of kredietverzekeraar.

WB accountants is u graag van dienst bij het professioneel samenstellen van uw jaarrekening. Wij verzamelen de benodigde gegevens, verwerken en rubriceren deze. Hieruit volgt uiteindelijk een samenvatting van de financiële informatie in de vorm van een jaarrekening of een andere financiële verantwoording. Wij stellen de jaarrekening samen in overeenstemming met de geldende wet- en regelgeving. Als bevestiging voegen wij een ‘samenstellingsverklaring’ aan de jaarrekening toe. Zo weet de ontvanger van de jaarrekening dat deze door een accountant met zorgvuldigheid is samengesteld en voldoet aan de geldende wet- en regelgeving.

WB Accountants stelt de jaarrekening in principe in het Nederlands op maar wilt u de jaarrekening liever in het Engels dan is dat geen enkel probleem. WB Accountants heeft een groot aantal internationale cliënten en stelt jaarlijks ook diverse jaarrekeningen in het Engels op.

Het is mogelijk dat uw onderneming onderdeel is van een groep van bedrijven. Veelal wordt voor een groep van bedrijven een geconsolideerde jaarrekening verwacht en soms is dit zelfs wettelijk verplicht. De geconsolideerde jaarrekening geeft immers inzicht in het wel en wee van de gehele groep. WB Accountants heeft uitgebreide ervaringen met kleinere en grotere consolidaties. Ook met internationale consolidaties waarbij vreemde valuta een rol kunnen spelen.

De jaarrekening is niet alleen een cijfermatige weergave van het afgelopen jaar, maar ook een belangrijke basis voor het nemen van beslissingen over de toekomst van uw onderneming. Wij kennen uw business, en denken met u mee over mogelijke verbeteringen van uw bedrijfsvoering. De bespreking van de jaarrekening speelt hierbij een belangrijke rol. Samen met u nemen we de cijfers en ontwikkelingen door, analyseren deze en kijken naar vooruitzichten, begrotingen, budgetten en toekomstige stappen.